perjantai 6. heinäkuuta 2012

Uusi suunta elämään

Avomieheni Toni alkoi tuossa keväällä puhumaan kovasti jostain ihmeen peeyhekskytäks treeniohjelmasta. Minä en sellaisesta jaksanut noteerata tuon taivaallista ja hieman naureskelin partaani Tonin innostusta. Toni on tuollainen perinteinen "läpipasko", hontelo kukkakeppi, eikä edes mikään kovin pitkä. Kun näin Tonin joogaavaan, oli jo pakko nauraa ääneen. Nyt ei kuitenkaan enää naurata.

Tonin lihakset on kasvaneet tässä muutaman viikon aikana (en nyt kykene muistamaan kuinka mones viikko  hänellä on menossa....) ihan silmin nähden. Haba on kasvanut ja vatsalihakset alkaneet näkymään. Taitaa ihan oikeasti olla tehokasta treeniä?! rupesin minä sitten tuumimaan.

Toni on läpipasko, minä en. Tai olin nuorena, mutta aikuisiän ja e-pillereiden myötä alkoi kaikki suuhun laitettu kertymään vatsan seudulle. Nyt ylipainoa on jo ihan kiitettävästi. Joten, olen monta kertaa yrittänyt aloittaa laihdutusta, on karpattu ja kokeilta ateriankorvikkeita, mutta aina se homma on lässähtänyt. Viime syksynä onnistuin karppauksella tiputtamaan 5 kg, nyt ne kaikki 5 kiloa on jo tullut takaisin. Olen liian perso makealle ja enää en ole se läpipasko :( Nyt kun näin näin nopeasti noita Tonin tuloksia, rupesin pohtimaan että pitäiskös munkin kokeilla tuota treeniä? Toni oli jo vihjaillutkin pitäisikö munkin, mutta viittasin joka kerta kintaalla.

Tällä viikolla pyysinkin sitten Toni näyttämään minulle tietokoneelta että mistä oikein on kyse. Toni kertoi tämän P90X -ohjelman (Power 90 Extreme) olevan jenkkiläisen miehen Tony Hortonin kehittämä kunto-ohjelma, joka kestää 90 päivää eli 3 kuukautta. Kunto-ohjelman teho perustuu siihen, että lihaksia altistetaan jatkuvalla syötöllä uusilla liikkeillä jolloin keho reagoi kasvattamalla lihaksia. Eli vältetään rutiininomaista treeniä, jolloin lihakset tottuvat ja kehitys ei ole niin tehokasta. Lisäksi ohjelmaan kuuluu myös proteiinipitoinen ruokavalio.

Noh, kokeillaan! minä ajattelin. Kunto-ohjelmaa on kolmea erilaista versiota: classic, doubles ja lean. Classic on perustreeni, joka kasvattaa lihaksia, doubles on super lihaksia kasvattava tehotreeni, jonka aikana treenataan välillä jopa kaksi kertaa päivässä ja lean on enemmän sykettä nostava ja painoa pudottava treeni. Lean kuulostaakin siis minulle passelilta, en kaipaa miten megalihaksia, vaan sitä painonpudotusta ja kunnonkohotusta.

Tiistaina minä sitten vedinkin kokeiluna ensimmäisen treenini, treenisuunnitelman mukaisesti ensimmäinen jumppa oli Core Synergistics eli syviin lihaksiin keskittyvä treeni. Olipahan oikein kunnon hikitreeni ja jokainen kroppani lihas vain tärisi treenin jälkeen. Oli ihan uskomaton olo! Innostuin oikein olan takaa ja päätin ehdottomasti jatkaa.

Innostuksen myötä päätin ottaa itsestäni tällaisen "ennen"-kuvan. Järkytyin sydänjuuriani myöten. Olenko ihan oikeasti noin läski ja järkyttävän näköinen? Kuva todellakin pysäytti minut ensimmäistä kertaa ihan oikeasti ylipainon suhteen. Hetken harkittuani uskallan laittaa kuvan myös tänne. Antakaa armoa ihmiset....

2. päivä

Tuijotan tuota kuvaa nyt joka päivä ennen treeniä. Treenin aikana en näe muuta kuin tuon kuvan silmissäni ja se saa minut treenaamaan kahta kauheammin ja ihan viimeiseen hikipisaraan asti. Kuvittelen mielessäni kuinka läski sulaa kuvasta joka hikipisarin myötä. En halua enää ikinä että näytän tuolta!!!!!!!

Otin tietenkin myös kaikki muut strategisetmitat:

Pituus: 161 cm
Paino: 81 kg
Lantio: 115,5 cm
Vyötärö: 87 cm
Rinnanympärys: 101,5 cm

Päätin että pidän mittauspäivän aina maanantaisin, jolloin on taukopäivä ja otan tällöin kaikki mitat (tai no pituutta en tietenkään). Painoa mittailen varmasti muutaman kerran viikossa. Haluan nähdä kunnolla konkreettisesti kuinka edistyn.

Eilen tein heti töiden jälkeen 2. päivän treenin eli Cardio X:n. Kyseessä on siis oikein kunnon sykettä nostattava hikijumppa! Minulla on aina ollut korkea leposyke, etenkin nyt näin huonokuntoisena, mutta tuon hikitreenin aikana onnistuin nostamaan maximisykkeeksi huikeat 218, ihme ettei hypännyt sydän rinnasta ulos! Tunnekin oli kyllä sen mukainen, olin aivan totaalisen loppu, en olisi jaksanut yhtään enempää. Otin treenin jälkeen puolen tunnin päiväunet ja olin taas aivan virkeä.

Tänään 3. päivänä ohjelmassa oli Arms & Shoulders eli kädet ja olkapäät sekä lisäksi vielä AB Ripper X eli vatsalihastreeni. Käsien ohjelman tein ennen iltavuoroa. Harmitti että minulla ei vanhempien luona ollut mukana kuin vain kilon painot, joten käsitreeni meni osittain hieman hukkaan. Hauiksessa kun ei tuo kilo tuntunut tietenkään missään. Toisissa liikkeissä se sen sijaan oli oikein passeli paino. Vatsalihastreeniä en ehtinyt ennen töitä tekemään, joten tein sen töiden jälkeen. Voi että vatsalihakset huusi hallelujaa! Kyllä tietää tehneensä hommia. En millään pystynyt tekemään kaikki liikkeitä yhtä pitkään kuin mitä Tony ohjelmassa veti ja jouduin pitämään taukojakin välillä. Mutta niinhän tässä ideana onkin mennä omien rajojen mukaan ja kohottaa kuntoa.

Täytyy sanoa että kyllä tosiaan tietää tehneensä töitä. Jokainen kropan lihas on kipeä ja jumissa. Mukavaa nostella töissä vanhuksia kipeillä lihaksilla ;D Mutta on se silti sen arvoista! Huominen jooga kuitenkin on todellakin tarpeen....

En aio noudattaa mitään sen kummallisempaa ruokavaliota. Jätän yksinkertaisesti herkut pois ja katson enemmän mitä suuhuni laitan ja pyrin syömään säännöllisesti ja tarpeeksi usein.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti